Τα στυλ των μακριών μαλλιών μπορεί να είναι κάζουαλ ή λαμπερά

Σας αρέσουν τα μακριά μαλλιά; Οχτώ στις δέκα γυναίκες απαντούν αυθόρμητα «ναι». Αυτό είναι λογικό γιατί τα μακριά μαλλιά είναι πολύ θηλυκά και μπορούν να χτενιστούν σε πολλά διαφορετικά στυλ.
Ένα σωστό κούρεμα αναδεικνύει την ομορφιά των μακριών μαλλιών
Μακριά μαλλιά μπορούν να θεωρηθούν ακόμη και αυτά που είναι μέχρι τους ώμους (περίπου 40 εκατοστά). Φυσικά τα μακριά μαλλιά για να είναι πάντα σε καλή κατάσταση και φόρμα χρειάζονται φροντίδα και πάλι φροντίδα. Επίσης, τα μακριά μαλλιά χρειάζονται κούρεμα περίπου κάθε 40 ημέρες για να διατηρούν το σχήμα τους.
Τα μακριά μαλλιά είναι όμορφα και τονίζουν την θηλυκοτητά σας. Όχι όμως και η ψαλίδα. Η ψαλίδα δεν μπορεί να αποφευχθεί εντελώς στα πολύ μακριά μαλλιά, αλλά μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο με προσεκτική φροντίδα. Ακόμα το σπάσιμο των μαλλιών-τρίχας είναι ακόμα ένας εχθρός των μακριών μαλλιών. Η ψαλίδα και το σπάσιμο είναι αποτέλεσμα της μηχανικής καταπόνησης, όπως η θερμότητα από το πιστολάκι και το συχνό βούρτσισμα και χτένισμα κυρίως όταν τα τα μαλλιά είναι βρεγμένα. Φροντίστε σωστά τα μαλλιά σας και θα τα λατρέψετε.
Μυστικά περιποίησης

  1. Αποφεύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά καθημερινά με το πιστολάκι ή να τα ισιώνετε, χωρίς να βάζετε προηγουμένως τα κατάλληλα προϊόντα.
  2. Αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώνουν μόνα τους και να χρησιμοποιείτε κάπου κάπου ζεστά ρόλεϊ για να κάνετε κάποιο χτένισμα.
  3. Μην πιάνετε τα μαλλιά σας σε αλογοουρά και σφιχτά πολύ συχνά. Αυτό καταπονεί τις ρίζες και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια μαλλιών.
  4. Είναι καλό να μην βγάζετε τα προϊόντα styling από τα μαλλιά σας το βράδυ με έντονο βούρτσισμα και δυνατές κινήσεις. Βγάλτε τα στο επόμενο λούσιμο. Είναι ευκολότερο και καλύτερο για τα μαλλιά σας.
  5. Επιλέξτε συχνότερα τα πιο ελαφριά styling, όπως κερί μαλλιών, κρέμα styling ή σπρέι μαλλιών για απαλότερο κράτημα
  6. Τέλος με σωστή διατροφή θα έχετε πάντα δυνατά και όμορφα μαλλιά. Τα πιο ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά για υγιή μαλλιά είναι η βιταμίνη C, η βιοτίνη, η σιλικόνη, ο ψευδάργυρος και το φολικό  οξύ. Τρώτε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά προϊόντα, κοτόπουλο και ψάρια.